استاد دکتر محمد مهدي اصفهانی عضو افتخاري فرهنگستان علوم پزشكي و استاد برجسته علوم پزشکی کشور در روز بیست و سوم فروردین درگذشت.

وی يكي از نامداران عرصه طب و از احیاگران طب سنتی ایرانی اسلامی در عصر حاضر بود که در طول عمر گرانقدر خود، لحظه ای از تربیت و آموزش پزشکان و دانشجویان غافل نبود.

تألیفات و تقریرات وی و مکتوباتی که در حیطه طب و داروسازی سنتی با همت ایشان گردآوری شده اند به عنوان بخشی از اثرات طب سنتی همواره مورد تأکید و استناد قرار گرفته اند که از این پس نیز محل رجوع دانشوران و اساتید این عرصه خواهند بود.

به عنوان کوچکترین گام در راستای اعزار این استاد ارجمند، بر ماست که زحمات بی شائبه ایشان را بازگو کرده تا نسل جوان امروز، با تأسی به روش و منش آن بزرگمرد در راستای اعتلای اخلاق و دانش طب کوتاهی نکنند.

دکتر محمد مهدی اصفهانی، استاد ممتاز و پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی ایران و استاد پژوهشگر برجسته حوزه قرآن و طب وزارت بهداشت‏ و همچنین رئیس مرکز تحقیقات قرآن، حدیث و سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران و برگزیده بخش پژوهشی چهره‌های قرآنی وزارت بهداشت در سال ۹۵ بود.

مرحوم دكتر اصفهانی از پژوهشگران برجسته در زمینه پژوهش‌های «قرآن و سلامت» بوده اند که افزون بر نگارش ۴۵ کتاب در زمینه‌های گوناگون، در سال گذشته نیز به عنوان چهره برتر قرآنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي  در حوزه پژوهش انتخاب شد.

وی دارای دکتری در علوم تندرستی؛ فوق لیسانس علوم بهداشتی در تغذیه؛ لیسانس علوم تغذیه و شیمی مواد غذایی  و گواهینامه طب شرقی و اسلامی بوده است.

رئیس گروه برنامه‌ریزی علوم پزشکی، معاونت آموزشی وزارت بهداشت؛ سرپرست مرکز تحقیقات علوم قرآن، حدیث و طب؛ مشاور وزیر بهداشت در امور طب اسلامی؛ عضو بورد طب سنتی، بورد اخلاق پزشکی، بورد تاریخ علوم پزشکی؛ کمیته های اخلاق پزشکی و اخلاق در پژوهش‌های پزشکی  بازشناسی، مقدمه نویسی و احیای کتب و رسائل مرتبط با طب سنتی و طب اسلامی متجاوز از ۱۹۰۰ مورد از مهم‌ترین فعالیت‌های این استاد دانشگاه است.

از دیگر دستاوردهای مرحوم دكتر محمدمهدی اصفهانی می‌توان به دریافت جایزه جشنواره آموزشی شهید مطهری(۱۳۸۸)؛ جایزه استاد نمونه کشوری(۱۳۹۰)؛ جایزه اخلاق پزشکی در چهاردهمین جشنواره ابن سینا(۱۳۹۱) اشاره نمود.