گروه جامعه ــ رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی تاکنون هیچ طرحی در خصوص پرداختن به موضوع مهم سلامت معنوی ارائه نشده است؛ اظهار کرد: سلامت معنوی به عنوان راهبردی موفق و کمک کننده به زندگی عموم جامعه در همه مراحل و حوزه‌های زندگی و حقیقتا ضروری است، ولی افرادی که بتوانند در این زمینه کار تخصصی انجام بدهند در مجلس نداریم.

حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با ایکنا؛ در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اهمیت و جایگاه ارتقای سلامت معنوی در مجلس شورای اسلامی چگونه دیده شده و ضرورت پرداختن به این موضوع در کنار سایر طرح‌های حوزه سلامت به چه اندازه است، گفت: امروز ضرورت وجود معنویت در انسان، مثل ضرورت وجود اکسیژن و نفس کشیدن برای زنده بودن جسم است. چراکه همه دنیا به این پی برده‌اند که معنویت می‌تواند آن‌ها را به آرامش درونی و حتی بیرونی برساند.

وی با بیان اینکه امروز معنویت برای همه جوامع و سراسر جهان قابل شناسایی است، افزود: معنویت از اصول حیات‌بخش هستی انسان است که برای بسیاری از مذاهب، فرهنگ‌ها و سنت‌ها در سراسر جهان پذیرفته شده و پدیده‌ای جهانی است، اما متاسفانه تا به حال در مجلس شو‌رای اسلامی طرحی را ندیده‌ایم که به عنوان سلامت معنوی وارد کار شود.

طرحی در خصوص سلامت معنوی در مجلس نداریم
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مسائلی مانند سلامت معنوی و موضوعات مانند آن بیشتر در کمیسیون فرهنگی مجلس که با طرح‌های معنوی، مذهبی و اجتماعی سر و کار دارند مطرح می‌شود؛ اما با این وجود در این کمیسیون هم طرحی را در خصوص توجه و کار در حوزه سلامت معنوی جامعه مشاهده نکرده‌ام.

سلامت معنوی برای جامعه حقیقتا مهم و حیاتی است

شهریاری با تاکید بر جایگاه سلامت معنویت در جامعه و زندگی اظهار کرد: سلامت معنوی فرآیندی  تکاملی و درونی است که تأثیر آن در شخص و در همه مراحل و حوزه‌های زندگی و اصول زندگی آشکار می‌شود؛ لذا کار سختی است که تاکنون آنطور که باید به آن پرداخته نشده است؛ البته ما در فرهنگستان علوم پزشکی گروهی را برای فعالیت و تحقیق بر روی موضوع سلامت معنوی ایجاد کرده‌ایم و نتایج خوبی را هم داشته‌اند، اما در مجلس شورای اسلامی تاکنون در خصوص پرداختن به این موضوع مهم هیچ طرحی ارائه نشده است و ضروری است که به این مسئله هم پرداخته شود؛ چراکه این مسئله امروز برای جامعه حقیقتا مهم و حیاتی است، ولی افرادی که بتوانند در این زمینه کار تخصصی انجام بدهند نداریم.

سلامت معنوی جزئی پایه‌ای در چهارچوب ابعاد سلامت محسوب می‌شود
وی با اشاره به اینکه سلامت معنوی جزئی پایه‌ای در چهارچوب ابعاد سلامت محسوب می‌شود، تصریح کرد: این موضوع همانند ابعاد دیگر سلامت نظیر سلامت جسمی، ذهنی و اجتماعی عاملی تعیین کننده و اثرگذار در زندگی افراد جامعه است. سلامت معنوی به عنوان فاکتوری حفاظتی در ارتقای سلامت و پیشگیری از بیماری‌ها محسوب می‌شود، ضمن آنکه می‌توان از سلامت معنوی به عنوان راهبردی موفق و کمک کننده به زندگی عموم جامعه در همه مراحل و حوزه‌های زندگی مانند موقعیت‌های پر از استرس، بیماری‌ها و حتی مرگ توجه کرد.

رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی سلامت معنوی را موضوعی مغفول در میان سایر طرح‌های سلامت ملی دانست و بیان کرد: نمایندگان امروز زیاد به دنبال کار‌های نرم‌افزاری نیستند و بیشتر به دنبال کار‌های سخت‌افزاری می‌روند و متاسفانه به همین دلیل تاکنون به این موضوعات آنطور که باید ورود نکرده‌اند.