معرفی

آشنایی با شورای آینده‌نگاری و نظریه‌پردازی سلامت

شوراي آينده‌نگاري و نظريه‌پردازي سلامت فرهنگستان علوم پزشكي جمهوري اسلامي ايران، به استناد اهداف و وظايف فرهنگستان و به منظور تحقق بخشيدن به اهداف متعالي انقلاب اسلامي، برخورداري آحاد مردم از حداكثر سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي، با هدف مشاركت در سياست‌گذاري، هماهنگي، ايجاد وحدت رويه و تنظيم ساز و كارهاي مناسب سلامت در سطح كلان كشور در زمينه‌هاي زير تلاش مي‌كند:

1. گردهم آوردن ذينفعان كليدي (بخش دولتي، غيردولتي، عمومي و خصوصي) عرصه علم و فن‌آوري سلامت براي ترسيم آينده‌هاي مطلوب و امكان‌پذير كه موجب تلاش ذينفعان براي تحقق چنين آينده‌اي مي‌شود.

2. ايجاد و تحكيم همكاري و برقراري تعامل مطلوب ميان بخشهاي مؤثر نظام سلامت كشور.

3. اصلاح ساختار و ارتقاي كيفيت شبكه‌هاي بهداشتي درماني كشور با تأكيد بر مراقبتهاي اوليه بهداشتي.

4. عادلانه ساختن برخورداري از مراقبت‌هاي سلامت براي آحاد جامعه.

5. تقويت ظرفيتهاي موجود و ايجاد ظرفيتهاي جديد براي گسترش سرمايه‌هاي انساني، تقويت نيروهاي متعهد، متخصص، فعال و ماهر در حيطه‌هاي سلامت.

6. گسترش و نفوذ فرهنگ سلامت مبتني بر آينده‌هاي متعالي دين مبين اسلام در شئون جامعه و اعتلاي فرهنگ عمومي سلامت.

7. تأمين، حفظ، احياء و نشر آثار ارتقاء دهنده سلامت افراد، خانواده‌ها و جامعه.

8. با شناخت نيازهاي اساسي بخشهاي ارائه دهنده مراقبت‌هاي سلامت، دانشگاه‌هاي علوم پزشكي كشور و ارائه پيشنهادهاي راهبردي در انجام و بكارگيري امكانات آموزشي و پژوهشي در قالب خدمات ادغام يافته آموزش، پژوهش و ارائه خدمات.

وظايف شورا

1. ارائه پيشنهاد براي تدوين اهداف و سياستهاي كلي نظام سلامت كشور.
  2. بررسي، تعيين و پيشنهاد ضرورتها و اولويتهاي ميان‌مدت و بلندمدت در برنامه‌هاي تأمين، حفظ و ارتقاء دهنده سلامت كشور.
  3. بررسي و ارائه پيشنهاد سياستهاي اساسي در چگونگي پيش‌بيني، پيش‌گيري و برخورد با چالشهاي پيش‌روي سلامت كشور.
  4. بررسي و ارائه پيشنهاد راهكارهاي راهبردي در تقويت هماهنگي، وحدت رويه، همكاري‌هاي بين‌بخشي در برنامه‌ها و فعاليت‌هاي مرتبط به سلامت و تداوم همكاريهاي متقابل.
  5. بررسي و ارائه طرحهاي راهبردي مناسب براي بسط تفكر، تكميل و تحقق اهداف ادغام آموزش، پژوهش و ارائه خدمات سلامت در كشور. براي دستيابي به توسعه يافتگي عدالت محور و دانش بنيان در بخش سلامت.
  6. بررسي و تحليل شرايط و جريانهاي ارزشي، فرهنگي و اجتماعي تأثيرگذار بر سلامت و پيشنهاد طرحهاي راهبردي سلامت مبتني بر عوامل عمده تأثيرگذار.
  7. بررسي و ارائه پيشنهادهاي راهبردي در زمينه اصلاح مستمر نظام سلامت و توانمندسازي آن. ساماندهي اقتصاد نظام سلامت، برنامه‌هاي جامع ارتقاي سلامت و چالشهاي پيش‌رو در تأمين و ارتقاي عادلانه بهره‌مندي آحاد جامعه از خدمات سلامت در بخش سلامت.
  8. بررسي و ارائه پيشنهادهاي راهبردي براي افزايش مستمر اثربخشي، بهره‌مندي، پوشش، توزيع و كيفيت خدمات سلامت.
  9. بررسي الگوها و برنامه‌هاي توسعه كشور و تحليل آثار آنها بر سلامت جسمي، رواني، اجتماعي و معنوي مردم و پيش‌بيني راهكارهاي مناسب مداخله مؤثر بر كاهش تهديدكننده هاي سلامت.
  10. بررسي و ارائه پيشنهادهاي راهبردي براي گسترش و نفوذ فرهنگ سلامتي و سواد بهداشتي در شئون جامعه و اعتلاي فرهنگ عمومي سلامت مبتني بر پيش‌بيني تغييرات آينده.
  11. بررسي چالشهاي متأثر از تغييرات اجتماعي پيش‌رو، معضلات و ناهنجاريهاي اجتماعي تأثيرگذار بر سلامت و ارائه پيشنهادهاي راهبردي و راه‌حلهاي مناسب با توجه به روند كلي آنها.
  12. بررسي و ارائه پيشنهادهاي راهبردي براي افزايش مسئوليت‌پذيري و مشاركت فعالانه مردم در حفظ و ارتقاء سلامت خود، خانواده و جامعه.
  13. بررسي و پيشنهاد ايجاد گروههاي كار (گروههاي كارشناسي) زيرمجموعه شوراي آينده‌نگاري و نظريه‌پردازي سلامت.

اعضاء

اسفند

96/12/17

اطلاعات تماس

علاقه مندان جهت ارتباط با اين گروه مي توانند با شماره 88656195  تماس حاصل فرمايند.